A híd…

Fülöp Henrik - A híd
Egy újabb gondolat, ami nagyszerűen érinti a változás témáját és hangsúlyozza annak fontosságát az életünkben.
Változás: Az Elkerülhetetlen és a Nélkülözhetetlen!
Sokan tekintünk a változásra, mint olyan valamire, amitől óvakodnunk és tartanunk kell, ám ez az elképzelés meglátásom szerintem téves.
A változás nem csak elkerülhetetlen, hanem szükségesen nélkülözhetetlen is ahhoz, hogy fejlődjünk, növekedjünk és még jobbá váljunk. Egy stabil környezet megnyugtató lehet, de a komfortzónánkon belül maradva könnyen stagnálhatunk. A változás lehetőséget ad arra, hogy új készségeket sajátítsunk el, új dolgokat tanuljunk, új kapcsolatokat építsünk, és más szemszögből, más nézőpontokat ismerhessünk meg. A változás az élet dinamikus eleme, mely lehetőséget ad a fejlődésre és a növekedésre.
Az a képesség, hogy megértsük, egyben értelmezzük a pillanatnyi helyzetet, valamint pozitívan tudjunk reagálni a változásokra, hogy alkalmazkodni tudjunk hozzájuk, egyre fontosabbá válik rohanó életünkben. Nem az a kérdés, hogy elkerülhetjük-e a változást, hanem az, hogy hogyan hasznosítsuk azt előnyünkre.
A változás nem csupán egy esemény, vagy egy pillanat; hanem egy folyamat, egy út, amelyen végig kell mennünk, hogy megvalósíthassuk és elérhessük céljainkat. A változás az a virtuális híd, amely a jelenből a jövőbe vezet, bár lehet, hogy ingatag és tele van nehézségekkel, akadályokkal, de az utazás maga éppoly fontos, mint a cél. Kihívások és nehézségek nélkül sosem ismernénk meg igazán saját magunkat és a bennünk rejlő potenciált.
A változás nem csupán az idő múlását jelenti, hanem az idő kihasználásának művészetét. A múlt nem tér vissza, a jövő pedig bizonytalan, de a változás segít abban, hogy a jelen pillanatot a lehető legteljesebben használjuk kis és éljük meg egyben. Amikor változásokat kezdeményezünk az életünkben, azt is mondjuk: ‘Elég bátor vagyok ahhoz, hogy kezembe vegyem sorsom. Ne feledjük, hogy a változás nem csupán egyéni, hanem kollektív erőfeszítés is. Amikor magunkban változunk, azzal inspiráljuk azokat is, akik körülöttünk vannak. Az életünk állandóan változó történet, és mi vagyunk annak írói. Változtassunk a szereplőkön, cselekményen, vagy akár a helyszínen, de soha ne hagyjuk abba a mesélést. Mert egy jó történet nem azon múlik, honnan indult, hanem azon, hová jut.
Összegzésként: meglátásom szerint a változás nem mássá, hanem jobbá tesz!
A változásra nem úgy kell tekinteni, mint teher, hanem úgy, mint lehetőség!
Ahogy mondani szokták: ‘Az egyetlen állandó az életben a változás.’
Remélem, hogy tetszett a poszt! fh

Idézet: Fülöp Henrik Főtanácsadó – portfóliókezelő Facebook oldaláról.

Országos Média

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.