Ginop Plusz 3.2.1 Pályázat – Szeptember 30-ig hosszabbítva.

GINOP Plusz 3.2.1-21 Pályázat | Munkahelyi Képzések Támogatása

JÓ HÍR! MEGHOSSZABBÍTOTTÁK 2024 LEGJOBBAN VÁRT MUNKAERŐ KÉPZÉSI PÁLYÁZATÁNAK BEADÁSI HATÁRIDEJÉT!

A pályázat beadási határideje 2024.09.30!

Ginop Plusz 3.2.1 Pályázat - Szeptember 30-ig hosszabbítva.

Ginop Plusz 3.2.1 Pályázat – Szeptember 30-ig hosszabbítva.

Az összesen 70 milliárd Forint kerettel meghirdetett GINOP Plusz 3.2.1-21 program keretében a támogatási kérelmek ismét benyújthatók!

A jelenlegi munkaerőpiaci viszonyok megnehezítik, hogy a cégek megfelelően képzett munkavállalókat találjanak, ebben a helyzetben kiemelt jelentőségű, hogy a vállalkozások az új, rendkívül kedvező módosításokkal egyedülálló lehetőséget kapnak a munkaerő fejlesztésre.

Támogatási Lehetőségek és Előnyök

Bértámogatás Igénybevétele

A vállalkozások  a munkavállalók kieső munkaidejére bértámogatást vehetnek igénybe. A mikro-, kis- és középvállalkozások akár 75 millió Forint, a nagyvállalatok pedig akár 150 millió Forint támogatást igényelhetnek.

Képzési Lehetőségek

Pályázati forrásból megvalósíthatók:

  • Soft skill képzések
  • Nyelvi képzések
  • Informatikai képzések (IKT)
  • Szakmai képzések

A képzések megszervezésére 18 hónap áll rendelkezésre, így a teljes 2025-es év rendelkezésére áll a képzések lebonyolításához.

Gyors Elbírálás

A pályázat első két ütemében már több mint 1000 cég vette igénybe a képzési és bértámogatást. Az eddigi tapasztalatok alapján az elbírálás gyors, akár 8 nap alatt is pozitív döntés születik.

Pályázati Keret és Intenzitás

A támogatás intenzitása 50%, 60%, 70%, vagy 100% lehet. A bértámogatással a képzés minden esetben nyereséges.   Az első két meghirdetett ütemben 30 milliárd Forint állt rendelkezésre, aminek csak egy részét használták fel, így még bőséges keret áll az Ön vállalkozásának a rendelkezésre.

A GINOP Plusz 3.2.1-21 Pályázat Célja

A GINOP Plusz 3.2.1-21 támogatás célja, hogy a feltételeknek megfelelő vállalkozásoknak támogatást nyújtson a munkahelyi képzések megvalósításához, ezzel növelve a termelékenységüket. A támogatás feltételesen vissza nem térítendő támogatás, amely megfelelő teljesítés esetén részben vagy egészben átalakítható vissza nem térítendő támogatássá.

Előleg Mértéke

A teljes megítélt támogatás maximum 50%-a előlegként nyújtható a vállalkozás kérelmére. Az előleg kifizetésére a hatósági szerződés megkötését követő 15 napon belül kerül sor.

Bértámogatás Összetétele

A bértámogatás a képzés miatt kieső munkaórákra szól, az egyén bérköltségének figyelembe vételével. A figyelembe vett bérköltség legfeljebb az aktuális kötelező legkisebb munkabér 1,5-szereséig terjedhet.

GINOP Plusz 3.2.1-21 Pályázók Köre

Az a vállalkozás nyújthat be támogatási kérelmet, aki:

  • Magyarországon székhellyel rendelkező, kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság, szövetkezet, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezet, vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság fióktelepe, kettős könyvvitelt vezető egyéni cég és egyéni vállalkozás.
  • Rendelkezik legalább 1 lezárt, beszámolóval alátámasztott teljes üzleti évvel, kivéve, ha tevékenységét magas energiaintenzitású termelésben érintett ágazatokban végzi és az alábbi feltételek teljesülnek:
    • A magas energiaintenzitású ágazathoz tartozó főtevékenység legkésőbb 2023. július 31-ig bejegyzésre került.
    • A munkáltató vállalja, hogy a vállalkozását fenntartja és az eredményességmérési vizsgálat időpontjában a vállalkozás főtevékenysége továbbra is a magas energiaintenzitású termelésben érintett ágazatba tartozik.
    • Minden magas energiaintenzitású ágazatban főtevékenységet végző vállalkozás esetében elvárás, hogy legalább 1 zöld átálláshoz kapcsolódó képzést is megvalósítson.

Összegzés

A GINOP Plusz 3.2.1-21 pályázat egyedülálló lehetőséget kínál a magyar vállalkozások számára munkahelyi képzések megvalósításához. A meghosszabbított beadási határidővel és a bőséges rendelkezésre álló forrással most minden cég számára elérhetővé válik a munkavállalók képzésének és fejlesztésének támogatása. Ne hagyja ki ezt az alkalmat, és tervezze meg képzési programját a 2024-es évre!

GINOP PLUSZ 3.2.1-21 PÁLYÁZAT

 

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?